O deţinută româncă a trimis în spital patru agenţi într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre sindicatele Poliţiei Penitenciare a cerut măsuri urgente din partea ministerului Justiţiei pentru a pune capăt violenţelor asupra agenţilor de pază. La baza cererii, agresiunile repetate ale unei românce.

O deţinută româncă în vârstă de 31 de ani a luat la bătaie o agentă de pază a penitenciarului „Vallette" din Torino, informează „La Repubblica".

Este cel de-al patrulea gardian agresat de româncă în ultimele zile, în trei episoade distincte. Deţinuta i-a muşcat şi lovit cu picoarele pe agenţi, astfel că toţi au avut nevoie de îngrijiri medicale în spital.

Ştirea vine de la OSAPP, unul dintre sindicatele lucrătorilor din penitenciare, care cere în acelaşi timp ministerului de resort măsuri urgente.

„Este timpul să cadă ceva capete în cazul în care nu se vrea acreditarea ideii că agenţii noştri sunt acolo ca să fie bătuţi de deţinuţi. Suntem sătui să ne plângem şi să spunem că ne aşteptam, ministerul Justiţiei trebuie să dispună inspecţii pentru a constata condiţiile de detenţie", se arată în nota sindicatului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite