OSCE către Italia: "Vaccinaţi şi şcolarizaţi ţiganii!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Siguranţă şi Cooperare în Europa a vizitat de curând Italia. În săptămâna 21-27 iulie, au făcut controale în taberele de ţigani din

Un grup de reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Siguranţă şi Cooperare în Europa a vizitat de curând Italia. În săptămâna 21-27 iulie, au făcut controale în taberele de ţigani din oraşele Roma, Milano şi Napoli.

"Iniţiativa nu e legată de recensământul făcut de italieni ţiganilor din Peninsulă . Ea se înscrie într-un şir de acţinui pe care OSCE le dezvoltă în diferite state în care operează", a declarat Roberta Angelilli, eurodeputat PDL.

În Roma au fost monitorizate patru astfel de tabere. Pe teren, operatorii OSCE au stat de vorbă cu şefii de tabără de la care au cerut informaţii despre vaccinurile care au fost făcute copiilor şi despre şcolile pe care le frecventează aceştia.

Cerinţele comisiei OSCE faţă de administraţia italiană sunt: vaccinarea copiilor, din septembrie; trimiterea acestora la şcoală, pentru că în prezent 60% dintre aceştia nu frecventaeză instituţiile de învăţământ; specializarea profesională pentru a combate marginalizarea socială a ţiganilor.

În acest scop, vor fi utilizate şi resurse financiare comunitare, deficitar aplicate până acum de către Italia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite