ONU critică Italia pentru regimul de detenţie a străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Naţiunilor Unite aduce mai multe critici Italiei cu privire la regimul de detenţie la care sunt supuşi străinii, în închisorile din Peninsulă.

Criticile la adresa Italiei sunt conţinute într-un raport al Grupului de lucru al ONU şi are în vedere reţinerea arbitrară în arest. Raportul a fost supus marţi analizei Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Potrivit acestui raport, imigranţii din închisorile din Peninsulă, spre deosebire de italieni, nu beneficiază de posibilitatea de a primi alte pedepse care să înlocuiască detenţia propriu-zisă. Astfel, în aşteptarea începerii procesului, imigranţii petrec în detenţie mult mai mult timp decât italienii.

În acelaşi raport este evidenţiat faptul că, la ora actuală, mai mult de 60% dintre deţinuţii din închisorile italiene sunt încă în aşteptarea unei sentinţe definitive. Potrivit ONU, acest procent este net superior faţă de alte ţări din Europa Occidentală.
Experţii ONU cer Italiei să adopte, cât mai urgent, măsuri legislative menite să reducă timpii de aşteptare pentru pronunţarea sentinţelor, precum şi o revizuirea legii prin care infracţiunea de clandestinitate este pedepsită cu închisoarea.






Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite