Numărul turiştilor români, în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda evenimentelor din ultima perioadă, mii de conaţionali aleg lunar, pe perioada verii, să îşi petreacă concediul în Peninsulă Agenţii de turism din România susţin, din

În ciuda evenimentelor din ultima perioadă, mii de conaţionali aleg lunar, pe perioada verii, să îşi petreacă concediul în Peninsulă

Agenţii de turism din România susţin, din estimările făcute la mijlocul verii, că anul acesta numărul turiştilor români în Italia este în uşoară creştere.

Campania mass-media de stigmatizare a românilor din Peninsulă dar şi controversata operaţiune de amprentare a ţiganilor au avut efecte limitate asupra turismului.

Cifrele estimative indică o creştere faţă de anul trecut a cererilor pentru Italia, numărul de turişti români putând depăşi anul acesta 100.000, afirmă Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România.

Bădulescu explică tendinţa românilor de a alege destinaţii precum Sicilia sau Roma prin faptul că foarte mulţi conaţionali aleg servicii turistice mai pretenţioase, deşi, la acelaşi preţ, ar putea cumpăra sejururi mai îndelungate în Turcia sau Grecia.

Reprezentantul ANAT admite însă că a existat şi o mică perioadă de criză în ceea ce priveşte cererea românilor pentru pachete turistice în Italia, la sfârşitul anului trecut, când în Peninsulă a izbucnit scandalul "Mailat".

Ofertele de sezon, mai importante

La Roma, cazarea costă în această perioadă între 50 şi 360 de euro pentru o cameră la hotel. Mai există varianta mult mai ieftină a pensiunilor turistice, o cameră costând între 35 şi 145 de euro pe noapte.
În Italia, sfârşitul lunii iulie şi toată luna august se încadrează în extrasezon. În acest interval, hotelurile şi pensiunile practică tarife mai mici decât în restul anului.

Amedeo Capacchione, reprezentant "Federalberghi" (Federaţia Naţională a Hotelurilor Italiene), a precizat că, în general, în lunile iulie şi august, preţurile la cazare sunt mult mai accesibile. "Există oferte pentru toate buzunarele, în funcţie de pretenţiile turiştilor. Spre exemplu, o cameră single la un hotel de trei stele costă 50 de euro pe noapte, iar la un hotel de lux poate ajunge şi la 220 de euro. O cameră dublă costă între 68 şi 362 de euro".

Puţine locuri disponibile

Deşi mai sunt puţine locuri disponibile în hoteluri, turiştii care au optat în ultimul moment pentru un sejur sau o vacanţă la Roma au posibilitatea de a găsi cazare prin intermediul birourilor de informaţii turistice din gări sau din centrul capitalei.

În această perioadă a anului, şi pensiunile turistice din Roma practică tarife reduse, cuprinse între 35 (camera single, confort redus) şi 145 de euro (camera cu cinci paturi). Sezonul reducerilor la Roma continuă până la sfârşitul lunii iulie. Branduri precum Zara, Sisley, Promod, Adidas, H&M, United Colors of Beneton şi multe altele taie cu până la 70% din preţuri. Şi mărcile de lux au reduceri cuprinse între 10 şi 40%.

Mai puţini vizitatori anul trecut

În 2007, hotelurile Italiei au înregistrat 248,4 milioane de turişti. Un calcul estimativ indică o scădere cu cel puţin 2% a numărului de turişti în primele 6 luni ale anului, comparativ cu 2006. "Cauzele ar putea fi şi evenimentele negative pentru care Italia a intrat în vizorul lumii, dar şi o stagnare a îmbunătăţirii condiţiilor oferite turiştilor", explică Biroul de Presă al Institutului Naţional de Statistică Hotelieră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite