Numărul plângerilor pentru discriminare rasială, în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul anti-discriminare (UNAR) a înregistrat anul trecut 265 de plângeri din partea străinilor. Cea mai mare parte a reclamaţiilor au ca subiect modul în care sunt trataţi imigranţii atunci

Biroul anti-discriminare (UNAR) a înregistrat anul trecut 265 de plângeri din partea străinilor. Cea mai mare parte a reclamaţiilor au ca subiect modul în care sunt trataţi imigranţii atunci când îşi caută un loc de muncă sau o casă.

Dintre aceste reclamaţii, doar 2,4 % ajung în faţa unui judecător, pentru că nu toţi au curajul să meargă mai departe şi să reclame cazul poliţiei sau organelor administrative.
 
Cele mai multe victime ale discriminării sunt nord-africanii, 22% din totalul reclamanţilor. Urmează imigranţii din estul Europei, în special români, cu 18,5% şi asiaticii cu 5,8%.

Telefoanele sunt primite mai mult din centrul Italiei (33,5%) şi din nord vest (31,8%). Foarte puţine semnalări ajung din sud sau din insule. Din perspectiva muncii, o treime dintre cei care sună se plâng de condiţiile de muncă diferite de cele ale italienilor, 28% semnalează abuzuri din partea colegilor, iar 22% faptul că accesul pe piaţa muncii este dificil.

Datele pentru anul 2007 au înregistrat o creştere de 4% a situaţiilor în care străinii au fost discriminaţi atunci când au căutat o casă.  Viaţa publică, serviciile şi trasportul în comun sunt şi ele scene ale discriminărilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite