Numărul patronilor români din Italia a crescut cu 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul patronilor români în Italia a crescut semnificativ în ultimul an, potrivit datelor publicate de către Camera de Comerţ din Milano. În cifre, numai în Milano, 600 de români şi-au

Numărul patronilor români în Italia a crescut semnificativ în ultimul an, potrivit datelor publicate de către Camera de Comerţ din Milano. În cifre, numai în Milano, 600 de români şi-au deschis firme în 2007, reprezentând o creştere de 41%.

La nivelul Provinciei Milano, creşterea este de 57%, în timp ce la nivel naţional, creşterea este 50%, adică de 9.000 de noi patroni. Românii preferă Nordul pentru activităţile pe cont propriu. Torino, cu aproximativ un milion de locuitori, are înregistrate 3.853 de firme ale românilor, în timp ce Roma, cu un număr de 2.700.000, de locuitori are "doar" 3.730 de astfel de firme.

Creşterile cele mai importante s-au înregistrat însă în Provinciile Lucca (lângă Pisa) şi Pavia (lângă Milano), unde numărul patronilor români a crescut cu 134%, respectiv cu 89%. Nouă din zece firme sunt deschise de bărbaţi, dintre care 80% în sectorul construcţiilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite