Numărul oficial al străinilor pune pe jar Liga Nordului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Statististică al Italiei (ISTAT) a dat publicităţii raportul anual, din care reiese că numărul imigranţilor stabiliţi cu forme legale în Peninsulă se ridică la

Institutul Naţional de Statististică al Italiei (ISTAT) a dat publicităţii raportul anual, din care reiese că numărul imigranţilor stabiliţi cu forme legale în Peninsulă se ridică la 3,5 milioane. Italia a primit doar anul trecut 454.000 de imigranţi. Cifra este un record, dar nu surprinde pe nimeni. Până acum, ISTAT nu reuşea să ţină evidenţa românilor care intrau în Italia, întrucât erau luate în considerare doar permisele de şedere eliberate în respectivul an. După 1 ianuarie 2007, toţi românii care au cerut rezidenţa, au fost consideraţi de ISTAT, ca fiind abia intraţi în Italia, chiar dacă deja locuiau ilegal în Italia de ani buni.

În aceeaşi perioadă, Spania a primit 685.000 de imigranţi, însă forţele de extremă dreaptă s-au arătat îngrijorate de cifrele publicate de ISTAT.

Paolo Grimoldi, preşedintele organizaţiei de tineret al Ligii Nordului, a declarat presei: "Imigranţii reprezintă 39% din violatorii din Italia şi 27% din cei acuzaţi de agresiuni fizice. Primii sunt românii, la toate capitolele. Dar acum gata, trebuie să oprim această invazie de barbari!"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite