Nu mai folosesc telefoane publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu mai folosesc telefoane publice
Nu mai folosesc telefoane publice

Primii imigranţi români din Italia îşi amintesc cu nostalgie de vremea când stăteau la coadă la cabinele telefonice pentru a vorbi cu familiile lor din ţară şi când trimiteau scrisori care ajungeau abia după trei săptămâni la cei dragi.

Ioan Brezoiu (46 de ani) trăieşte în Italia de 18 ani şi spune că, până în urmă cu opt ani, folosea telefonul public pentru a vorbi în România. „Sâmbăta, când terminam munca, îmi cumpăram cartela pentru telefonul public şi mergeam să sun acasă. De multe ori se întâmpla să fie coadă şi aşteptam câte o oră sau două”, spune Ioan.

În anul 2008, numărul convorbirilor efectuate de la telefoanele publice a scăzut cu 35% faţă de 2007, când s-a vorbit cu 200 milioane de minute în plus. Totalul minutelor vorbite pe reţelele de telefonie mobilă a fost de 110 miliarde în 2008, conform datelor statistice de la Telecom Italia.

Aceeaşi soartă o au şi cutiile poştale, care sunt înlocuite de e-mailuri. Silvana Marinca (49 de ani), aflată de 15 ani în Italia, ne povesteşte că îşi aminteşte cu nostalgie când soţul ei şi copiii erau în România şi îşi scriau scrisori. „Trebuia să aştept să treacă o lună şi jumătate pentru a primi răspuns de acasă. Şi când primeam scrisoarea, până la următoarea, o citeam şi o reciteam întruna, plângând”, spune Silvana.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite