Noul decret al lui Berlusconi va fi votat în regim de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma celor două violurilor comise săptămâna trecută la Roma şi Milano de către imigranţi, reprezentanţii formaţiunii politice Liga Nordului i-au cerut lui Berlusconi să intervină

În urma celor două violurilor comise săptămâna trecută la Roma şi Milano de către imigranţi, reprezentanţii formaţiunii politice Liga Nordului i-au cerut lui Berlusconi să intervină cu măsuri în regim de urgenţă. Noul premier a afirmat că siguranţa naţională e în topul priorităţilor guvernului ce urmează a fi constituit. Senatorul din partea Ligii Nordului, Roberto Calderoli, a susţinut iminenţa aplicării unui nou decret cu privire la siguranţa cetăţenilor italieni.

Violul comis de Ioan Rus săptămâna trecută a încins spiritele în taberele lui Alemanno şi Rutelli, candidaţii la Primăria Romei în turul al doilea de scrutin. Candidatul din partea Partidului Democrat, Rutelli, a precizat că va prezenta măsurile sale de siguranţă înaintea votului. Rutelli a mai subliniat că "trebuie sa fim mult mai severi cu cei care comit infracţiuni".

Pe de altă parte, candidatul din partea partidului lui Berlusconi, Alemanno, a promis în campania sa expulzarea a 20.0000 de străini. De asemenea, a relevat faptul că vor da dovadă de "toleranţă zero" în ceea ce priveşte infractorii imigranţi şi a propus dublarea numărului agenţilor de ordine în zonele periferice ale capitalei, expuse riscului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite