Ţiganii merg cu jalba la preşedintele Napolitano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţiganii merg cu jalba la preşedintele Napolitano
Ţiganii merg cu jalba la preşedintele Napolitano

Mutarea ţiganilor români dintr-un loc în altul a început să provoace atât polemici între instituţiile statului, cât şi indignarea asociaţiilor care se ocupă de drepturile lor.

Una dintre cele mai recente demolări de la Milano (la Bareggiate, la periferia de nord-est a oraşului) a lăsat sub cerul liber peste 200 de nomazi,  în cea mai mare parte români.

Aceştia dorm acum pe saltele, sub cerul liber, pe terenurile libere dintre localităţile Vimodrone, Segrate şi Piotello (la periferia de nord-est a oraşului Milano).

Asociaţiile Federazione Rom şi Sinti, împreună cu Upre Roma, au decis să trimită o scrisoare preşedintelui italian Giorgio Napolitano.

Reprezentanţii asociaţiilor au scris despre „o gravă criză umanitară“ pentru că printre cei evacuaţi se află 87 de copii, din care trei nou-născuţi, şi două femei însărcinate.

Antonio Concas, primarul din Pioltello, subscrie apelului şi îl acuză pe Gian Valerio Lombardi, prefectul oraşului Milano şi totodată comisar special pentru problemele rromilor, de „evacuări scandaloase“.

„Noi am reuşit să găsim o soluţie pentru opt familii  de rromi, 49 de persoane, care au primit rulote şi au fost cazate pe un teren al primăriei.

Cu ajutorul unei finanţări de jumătate de milion de euro, ne-am luat angajamentul de a veni în sprijinul acestor persoane pentru a-şi găsi un loc de muncă şi o casă“, a spus Concas.

Ajutorul dat ţiganilor nu este văzut însă cu ochi buni de Davide Boni, consilier al Regiunii Lombardia: „Comunitatea de rromi ar face bine să respecte legile acestei ţări“.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite