Napoli: Tabere de ţigani sub asediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din Napoli s-au revoltat împotriva ţiganilor care locuiau în taberele situate în jurul cartierul unde, sâmbătă, o tânără romancă de etnie romă a încercat să fure un copil în

Localnicii din Napoli s-au revoltat împotriva ţiganilor care locuiau în taberele situate în jurul cartierul unde, sâmbătă, o tânără romancă de etnie romă a încercat să fure un copil în vârstă de şase luni, relatează cotidianul "Il Giornale".

Astfel, în ultimele zile a avut loc o serie de episoade violente care vizau numeroase tabere de romi din Napoli.

Locuitorii italieni, porniţi împotriva nomazilor, s-au înarmat cu sticle incendiare, răngi şi pietre, încercând asftel să îi determine pe ţigani să plece. Principalele tabere vizate au fost cele situate pe strada Sorando Pietri şi Malibran.

Nici tabăra din zona Ponticelli, unde a avut loc tentativa de răpire a fetiţei de şase lui, nu a scapat furiei localnicilor. Mai multe femei, înarmate cu pietre au protestat la faţa locului.

Ţiganii speriaţi au cerut ajutorul carabinierilor, care şi-au sporit prezenţa în zonele unde locuiesc romii. Poliţia a demarat deja o anchetă în acest caz.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite