Muncitorii şi sindicatele protestează pe străzile Romei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele de muncitori din Italia au demarat ieri o campanie colectivă în pieţele marilor oraşe, pentru a atrage atenţia asupra "morţilor albe" înregistrate zilnic în şantierele şi

Sindicatele de muncitori din Italia au demarat ieri o campanie colectivă în pieţele marilor oraşe, pentru a atrage atenţia asupra "morţilor albe" înregistrate zilnic în şantierele şi fabricile Italiei. Iniţiativa a fost demarată la Roma cu o manifestaţie în Piaţa Barberini, în apropierea Ministerului Muncii.

La prânz, o delegaţie de muncitori şi sindicalişti a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai ministerului. Dintre aceştia, a făcut parte şi Mihai Muntean, secretar general al Partidului Identitatea Românească.

Supravegheaţi de 50 de poliţişti, manifestanţii şi-au prezentat problemele legate de accidentele de muncă şi de lipsa de protecţia socială din partea angajatorilor. De asemenea, ei au subliniat că adoptarea "pachetului de legi pentru siguranţa publică" nu va face decât să expulzeze "muncitori capabili, care nu din vina lor sunt clandestini, fiind obligaţia patronilor să le înregistreze un contract de muncă".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite