Muncitorii, atraşi cu joburi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii, atraşi cu joburi din ţară
Muncitorii, atraşi cu joburi din ţară

Autorităţile române vor să-i convingă pe conaţionalii plecaţi la muncă în Italia să revină în ţară oferindu-le joburile disponibile într-o nouă prezentare, adaptată la nevoile lor. Cei interesaţi vor trebui să acceseze site-ul www.medis.com.ro pentru a afla locurile de muncă pe care le pot ocupa la revenirea în România.

Iniţiatorii proiectului, cei de la Agentia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Italia Lavoro SA (Serviciul Public de Ocupare din Italia), vor sta de vorbă cu românii din Italia pentru a afla care sunt aşteptările acestora legate de un job în ţara natală. Apoi, în funcţie de rezultate, se vor purta negocieri cu patronii din România cărora li se va cere să asigure condiţii cât mai apropiate de cele oferite de angajatorii italieni.

De exemplu, dacă unor muncitori pe şantier li s-a asigurat la cazare un tip de baracă, cu anumite condiţii, la fel să se ofere şi celor care acceptă să se întoarcă să lucreze în România.

Proiectul are ca termen de finalizare luna martie 2011, când va fi disponibil şi site-ul cu joburi. Organizatorii proiectului au explicat că perioada de implementare este atât de mare din cauza procedurilor birocratice şi a analizelor care trebuie realizate referitor la aşteptările muncitorilor. Costul proiectului este de 10,3 milioane de lei şi este asigurat din fonduri europene, din care 7,5 milioane de euro sunt nerambursabile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite