Mulţi italieni nu mai vor ţigani în oraşele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi italieni nu mai vor ţigani în oraşele lor
Mulţi italieni nu mai vor ţigani în oraşele lor

Intrarea în vigoare a noii Legi a Siguranţei şi măsurile luate de primarii din Italia împotriva taberelor de nomazi au dus la creşterea dispreţului multor italieni faţă de ţigani.

Asociaţiile şi ONG-urile care studiază problema intoleranţei la nivel social au tras mai multe semnale de alarmă cu privire la felul în care sunt trataţi ţiganii din Italia.

Potrivit publicaţiei online „IMG Press“, în Roma, ţiganii sunt trataţi cu dispreţ de mulţi italieni. Astfel, de multe ori, cetăţenii italieni cer ajutorul forţelor de ordine în momentul în care în acelaşi cartier cu ei se află rromi.

Nu le acordă nici măcar primul ajutor

Grupul umanitar EveryOne, care se ocupă de situaţia imigranţilor din Italia, primeşte foarte des informaţii despre ţigani care îşi pierd cunoştinţa pe străzile oraşelor din cauza subnutriţiei şi a căldurii şi cărora nimeni nu le acordă ajutor.

Majoritatea rromilor trăiesc în mizerie şi nu se pot adresa autorităţilor, în caz de urgenţe medicale. Potrivit „IMG Press“, cazurile în care sunt descoperite cadavre ale ţiganilor în ghetourile italiene sunt numeroase.

Ultimul caz de acest gen s-a petrecut la Roma, unde un ţigan de origine română, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit mort într-o ghenă de gunoi, unde căuta resturi de mâncare. Cadavrul a fost descoperit de gunoieri.

Foarte mulţi rromi nu primesc ajutoare sociale de la stat, ci doar de la primării, dacă acestea consideră de cuviinţă să-i sprijine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite