Boc: “Momentul critic pentru românii din Italia a trecut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: “Momentul critic pentru românii din Italia a trecut”
Boc: “Momentul critic pentru românii din Italia a trecut”

Vizita premierului Emil Boc la Roma s-a încheiat. Concluziile celor două zile de întâlniri cu demnitarii italieni au fost prezentate în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii. Premierul şi delegaţia de miniştri vor părăsi Italia la ora 18.00 (ora locală).

Prezenţa la Roma a lui Emil Boc a avut trei scopuri principale. Au fost atinse aspectele politice româno-italiene, dar şi situaţia românilor din Italia, şi a italienilor din România.

Întâlnirile cu alte autorităţi, precum Sanctitatea Sa, Papa Benedict al VI –lea şi primarul Romei, au adus în discuţie probleme legate de modul în care românii din Italia pot fi sprijiniţi de autorităţile italiene în colaborare cu autorităţile române ca să poată fi trataţi ca cetăţeni europeni cu drepturi depline.

În ceea ce priveşte politica europeană, Şefii Executivelor au vorbit despre agenda comună pe care România şi Italia o vor susţine la Bruxelles.

Cu privire la situaţia românilor din Italia, autorităţile române au reamintit poziţia dură împotriva infracţionalităţilor. În acelaşi timp, demnitarii români au atras atenţia că o întreagă comunitate nu poate fi pedepsită pentru cazurile individuale.

 În urma discuţiilor cu autorităţile italiene, premierul a anunţat că, pentru românii din Peninsulă, lucrurile vor intra în normalitate.

Află ce măsuri vor fi luate pentru ajutarea românilor din Italia pe adevarul.it.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite