Moment cheie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În tot amalgamul de trăiri din ultima vreme, comunitatea românească se află în faţa unui fapt totuşi incredibil.Este pentru prima dată băgată în seamă de autorităţile de la

În tot amalgamul de trăiri din ultima vreme, comunitatea românească se află în faţa unui fapt totuşi incredibil.Este pentru prima dată băgată în seamă de autorităţile de la Bucureşti fără deşanţul campaniilor electorale, unde mai pui că i se ia şi apărarea. Că a fost nevoie de Mailat şi de alţi năpăstuiţi ca el, atât români cât şi albanezi, rromi sau italieni să aducă la disperare Italia şi să răstoarne paharul, face ca bucuria să una reţinută.

La MAE au ajuns nenumărate sesizări privitoare la dezastruoasele servicii consulare, la preţul acestora, la problemele de integrare a unor concetăţeni sau de abuzurile la care alţii sunt supuşi zilnic. Ce măsuri s-au luat? Imediat cum a fost relevat poteţialul electoral a fost creat Departamentul Românilor de Pretutindeni; dar cum asta se întâmpla pe sfârşit de mandat PSD, la schimbarea timonei fondurile au fost derutate şi au derutat pe orice îndrăznit să poftească la ele fără să fie invitat.

Pe linie consulară domneşte aceeaşi situaţie haotică de mai bine de 10 (zece!) ani. În acest răstimp nu s-a reuşit furnizarea unor servicii care să nu lezeze nici demnitatea celor care le cer şi nici a celor care au ghinionul să locuiască în preajma acestor instituţii ale Statului român. Să vă mai spun că o hârtie pe care se lipeşte o poză, se scriu câteva rânduri şi se ştampilează costă 55 de euro? Sau că o altă hârtie cerută de autorităţile italiene înainte de căsătorie costă 215 euro? Se eliberează pe loc, nu presupune o verificare în ţară şi pentru ca să o obţii trebuie să prezinţi tu toate documentele care să ateste că eşti numai bun să-ţi pui pirostriile! Scandalos e puţin spus.

Pe linia respectării drepturilor muncitorilor români şi a tutelării legale a acestora? Trăiască sindicatele italiene, care au anjagat câţiva români inimoşi.

Pe linia uniformelor vărgate pe care ar trebui să le poarte infractorii noştri rezultatele sunt frumoase şi rotunde ca cifre; 1000 de arestaţi în aproape doi ani, asta în condiţiile în care în Italia se apreciază că ar fi un milion de români. Un sec 0,1% pe care nu-l putem comenta decât atunci când întoarcem ochii în tramvai când "băieţii noştri" sunt la treabă. Sau când te împiedici de vreun cerşetor (tot timpul aceeaşi!). Sau când iremediabil discotecile româneşti se termină cu internări la Urgenţe. Atunci spunem; puţin domnilor, foarte puţin!

Profităm acum în mod sadic de faptul că reflectoarele sunt pe noi; Domnule Cioroianu, Domnule Chiariu şi Domnule Tăriceanu, rândurile de mai sus sunt adevăruri triste şi stau la baza situaţiei dramatice de acum.

Cum nu vrem să auzim din nou placa cu "din păcate nu sunt bani pentru a rezolva aceste probleme", vă reamintim că Statul român are două consulate în Italia care încasează în medie 30 000 de euro pe zi!

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite