Moartea unui bebeluş, anchetată de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din oraşul Agrigento din Sicilia au deschis recent o anchetă privitoare la decesul unui bebeluş român care s-a născut în sala de aşteptare a Spitalului „Barone Lombardo“ din Canicatti.

Micuţa a murit în urmă cu patru zile, după ce a fost internată în stare gravă la Spitalul de Copii din Palermo.

Părinţii bebeluşului sunt amândoi români, fără ocupaţie, rezidenţi la Camastra. Mama are 24 de ani şi a intrat în travaliu la 27 noiembrie, în sala de aşteptare de la urgenţe.

Tatăl, Valentin Păun, 23 de ani, a povestit investigatorilor că soţia sa a născut pe un scaun al spitalului. „Am sunat la uşa secţiei timp de o jumătate de oră şi nu a răspuns nimeni.

Abia după ce copilul s-a născut, a sosit o femeie care a tăiat cordonul ombilical şi a ajutat-o pe mamă să intre în spital", a precizat tatăl copilului.

După două zile, femeia şi copiul au fost trimişi acasă, iar la primul control medical efectuat de un pediatru li s-a spus că totul este în regulă. Alarmată de plânsul fetiţei, românca a decis să meargă din nou la spital, dar era deja prea târziu.

Medicii din Palermo au constatat că micuţa are septicemie. Familia fetiţei a depus o reclamaţie împotriva spitalului din Canicatti. Investigatorii au cerut să fie efectuată o autopsie şi au ridicat fişa ei medicală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite