Moartea suporter împuşcat de către un poliţist, a adus haosul pe străzile "Cetăţii Eterne"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de poliţisti răniţi, câteva arestări şi străzi devastate. Acesta este bilanţul "guerilei" declanşate de moartea unui suporter al echipei de fotbal Lazio Roma, împuşcat duminică seara

40 de poliţisti răniţi, câteva arestări şi străzi devastate. Acesta este bilanţul "guerilei" declanşate de moartea unui suporter al echipei de fotbal Lazio Roma, împuşcat duminică seara de către un poliţist într-o parcare de lângă localitatea Arezzo.

Incidentul care a declanşat răzmeriţa s-a produs într-o parcare de pe autostrada A1, în apropiere de localitatea Arezzo, de lânga Roma. Gabriele Sandri, în varsta de 28 de ani, se afla în maşina, împreună cu câţiva prieteni şi voiau să meargă la Milano, pentru meciul de fotbal Inter-Lazio.

Tânărul, de profesie DJ, a fost împuşcat mortal de către un agent de poliţie care se afla în apropiere şi a încercat sa "calmeze" cearta dintre suporteri. Poliţistul a declarat ieri procurorilor italieni că l-a împuşcat din greşeală: "În timp ce alergam mi s-a descarcat pistolul ". Agentul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, a fost inculpat pentru omor din culpă. în faţa unui mic magazin, al parinţilor tânărului, a fost postat un afiş alb pe care scria cu litere de-o şchioapă: "Ieri, un nenorocit mi-a omorat băiatul. Sa fie blestemat pe veci".

Imediat după moarte tânărului "tifosi" au protestat atacând patrule de poliţie. Incidentele de ieri noapte s-au soldat cu 40 de poliţişti răniţi şi 3 arestaţi. Iniţial, turbulenţii au fost acuzaţi de terorism, ulterior magistraţii au decis să fie cercetaţi penal pentru tulburarea ordinii publice şi ultraj. Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, s-a declarat "îngrijorat" din cauza incidentelor violente care au aprins strazile Romei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite