Moartea unui copil rrom, speculată politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tabără ilegală din Sesto San Giovanni (n.r. - lângă Milano), unde locuiau circa 30 de persoane, a fost teatrul unei tragedii în noaptea de marţi spre miercuri. Un incendiu a ars complet una

O tabără ilegală din Sesto San Giovanni (n.r. - lângă Milano), unde locuiau circa 30 de persoane, a fost teatrul unei tragedii în noaptea de marţi spre miercuri. Un incendiu a ars complet una dintre barăcile de carton şi a ucis un copil rrom a cărui vârstă este între 12 şi 14 ani. Corpul nu a fost încă identificat oficial, însă din declaraţiile martorilor reiese că numele victimei este Rulă Marian.

Din primele constatări ale poliţiei rezultă că incendiul a fost accidental, fiind declanşat cel mai probabil de o lumânare lăsată aprinsă. În baracă locuiau alte cinci persoane, copii şi adulţi, care dormeau în momentul izbucnirii focului.

Viceprimarul oraşului Milano, Riccardo De Corato, membru al partidului Alleanza Nazionale, în contextul morţii tânărului rrom declară: “Această teribilă întâmplare readuce în atenţie cu multă forţă problema minorilor români abandonaţi în ariile dezafectate.

Este vorba de copii cumpăraţi şi aduşi în stare de sclavie, constrânşi să cerşească, să fure şi să se prostitueze”. De Corato profită de ocazie şi pentru a sublinia rolul pozitiv al măsurilor din pachetul de securitate, recent aprobat şi pus în practică de actualul guvern. “Sper ca acest fapt amar să deschidă ochii celor care până acum au confundat intervenţiile administraţiei oraşului Milano, destinate siguranţei tuturor cetăţenilor, cu presupuse acţiuni discriminatorii”, afirmă acesta la finalul declaraţiilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite