Moartea unui român pune sub acuzare trei directori de companie italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Mihalcea a murit înecat în data de 6 iulie 2006, în timp ce lucra la curăţarea canalelor oraşului Torino. După mai mult de doi ani de cercetări, procuratura pune sub

Bogdan Mihalcea a murit înecat în data de 6 iulie 2006, în timp ce lucra la curăţarea canalelor oraşului Torino. După mai mult de doi ani de cercetări, procuratura pune sub acuzare cinci persoane: Paolo Romano, administrator al SMAT (compania metropolitană de ape Torino), Roberta Dentis, administratorul firmei "Fedet", care a sub-alocat lucrarea de întreţinere unei alte firme, "Siciliano" al cărei proprietar este Tony Siciliano, care va împărtăşi soarta primilor doi; pe lângă aceştia, lista acuzaţilor include şi doi coordonatori ai lucrărilor, Claudio Andrione şi Domenico Tipaldi. Toţi cinci sunt acuzaţi de omor din culpă.

Bogdan Mihalcea, cunoscut colegilor ca "Dani", a murit în timp ce lucra la 10 metri adâncime în canalele torineze, deoarece lucra la negru şi nu avea protecţia impusă de condiţiile speciale. Fiind o perioadă plină de precipitaţii, românul a fost surprins de un val de apă care l-a târât în interiorul canalelor. Corpul acestuia a fost găsit după două zile în unul dintre principalele râuri ale oraşului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite