Miting împotriva ministrului Învăţământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii copiilor care urmează cursurile şcolilor primare publice din Torino au manifestat, la sfârşitul săptămânii trecute, împotriva unui controversat decret al ministrului Educaţiei, Mariastella Gelmini. Potrivit decretului, bugetele şcolilor de stat urmează să fie limitate.

Peste 200 de părinţi şi copii, printre care şi compatrioţi de-ai noştri,  au participat la un marş de protest organizat pe străzile din Torino.

Au participat şi părinţi români

Valeria Bejenariu (39 de ani) are un băiat în clasa a II-a la şcoala Alessandro Manzoni din Torino. „Este prima dată când particip la o demonstraţie de genul acesta, dar o fac pentru binele copiilor”, ne-a explicat ea.

În aceeaşi clasă cu fiul Valeriei mai sunt doi români. „Părinţii lor n-au putut veni astăzi, pentru că erau la muncă. Dar eu îi reprezint şi pe ei”, a adăugat Valeria.

Temerea cea mai mare a părinţilor este că, în şcolile publice, calitatea învăţământului va avea de suferit în urma aplicării decretului Gelmini.

O altă problemă îngrijorătoare este reducerea orarului şcolar. Cursurile elevilor de şcoală primară se desfăşoară în prezent până la ora 16.30.

În cazul în care copiii vor termina cursurile mai devreme, familiile lor vor fi nevoite să-şi modifice radical programul de muncă sau vor fi nevoite să plătească o bonă. Potrivit legii,  în Italia micuţii nu pot pleca de la şcoală decât însoţiţi de părinţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite