Ministrul Vasile Puşcaş s-a apărat de acuzaţiile omologului său italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Puşcaş, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a răspuns astăzi, într-o conferinţă de presă, acuzaţiilor aduse de ministrul Andrea Ronchi, omologul său italian.

Cei doi politicieni au avut o întrevedere, în această dimineaţă, la Bucureşti. În cadrul acestei întâlniri, ministrul italian a declarat că s-ar fi aşteptat ca oficialităţile române să fi demonstrat mai multă solidaritate faţă de victima violului de la Caffarella.

În timpul conferinţei de presă care a urmat acestei întrevederi, ministrul Puşcaş a fost întrebat de un jurnalist care a fost motivul pentru care guvernul român nu a cerut scuze victimei violului de la Caffarella. Ministrul român a afirmat că aceasta nu este o problemă care intră în atribuţiile guvernului, ci este o chestiune de ordin judiciar.

Puşcaş a mai adăugat că ancheta din cazul Caffarella este în curs, iar guvernul României nu trebuie să fie responsabilizat înainte de a fi gata rezultatele finale ale investigaţiilor.

Ministrul român a lansat, de asemenea, un apel către autorităţile italiene, dar şi către simplii cetăţeni. El le-a cerut acestora să separe prezumpţia de nevinovăţie de latura umană a acestui caz şi să demonstreze celorlalţi cetăţeni europeni că Italia este un stat de drept în care se aplică legile.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite