Ministrul Maroni le-a cerut primarilor să interzică cerşetoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Casaţie italiană a respins recent recursul pentru condamnarea unei ţigănci care cerşea împreună cu fiul său în vârstă de numai 4 ani. Judecătorii au ajuns la concluzia că mama

Curtea de Casaţie italiană a respins recent recursul pentru condamnarea unei ţigănci care cerşea împreună cu fiul său în vârstă de numai 4 ani. Judecătorii au ajuns la concluzia că mama copilului  nu poate fi acuzată că şi-a ţinut în sclavie fiul, deoarece cerşetoria face parte din cultura tradiţională a ţiganilor.

Ministrul de Interne Roberto Maroni a criticat virulent sentinţa Curţii de Casaţie, afirmând că aceasta este o hotărâre “aberantă”. El i-a îndemnat, de asemenea,  pe primarii din Peninsulă să decreteze ordonanţe ad-hoc vizând interzicerea cerşetoriei în oraşele lor.

Părerile edililor despre această chestiune au fost însă împărţite. În timp ce primarii din Veneţia, Milano, Ravenna, Florenţa şi Palermo au fost de acord cu ministrul Maroni, alţi edili, cum ar fi primarul din Padova şi cel din Genova, au contestat propunerea ministrului de interne.



Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite