Ministrul Culturii: „Gata cu ştirile negative”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„O serie neîntreruptă de ştiri negative, de poveşti ale ororii, fapte sângeroase. Acesta este telejurnalul televiziunilor italiene”, a spus ministrul Culturii, Sandro Bondi. Ministrul

„O serie neîntreruptă de ştiri negative, de poveşti ale ororii, fapte sângeroase. Acesta este telejurnalul televiziunilor italiene”, a spus ministrul Culturii, Sandro Bondi.

Ministrul Bondi a făcut un apel către toate mijloacele de informare italiene pentru protejarea copiilor care urmăresc aceste ştiri terifiante.

DEMOS, Institutul de cercetare politică şi socială, a realizat o monitorizare a ştirilor referitoare la crime transmise din 2005 până în primul semestru al anului 2008.

Apogeul ştirilor negative a fost atins în al doilea trimestru al anului 2007, când, potrivit institutului, numărul infracţiunilor în Italia era în scădere.

„În ultimii ani, relatează studiul, s-a asistat la folosirea evidentă a „fricii” de către oamenii politici italieni. S-a punctat pe teroarea de „cel diferit” identificat ca un criminal şi un pervers.

Luni de zile am fost bombardaţi cu o cantitate de „urgenţe: rromi, albanezi, români, extra-comunitari”, declară Bondi.

În 2005, din 500.000 de ştiri difuzate într-un an, 10% erau ştiri negative. În trei ani numărul acestora s-a dublat. Apelul ministrului Bondi a dus la o sciziune în rândul directorilor de telejurnale.

Unii sunt de acord cu modelarea ştirilor într-o formă mai puţin violentă, alţii sunt de părere că s-ar ajunge la autocenzură.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite