FOTO Elitele româneşti din Milano au pus ochii pe primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paolo Turci (PDL), Marco Baratto, Ovidiu Moroşan, Marian Mocanu (în picioare) Mario Angeli şi Stelian Ionescu
Paolo Turci (PDL), Marco Baratto, Ovidiu Moroşan, Marian Mocanu (în picioare) Mario Angeli şi Stelian Ionescu

O nouă mişcare politică românească încearcă să-şi facă loc pe scena politică italiană la Milano. Capitala Lombardiei este al doilea oraş ca mărime din Italia, dar unul dintre cele cu cea mai mică densitate de români.

Milano, unul dintre oraşele care raportat la dimensiune găzduieşte un număr mic de români, va avea o mişcare politică angrenată de către elitele româneşti ale oraşului. Mai exact, la 1 ianuarie 2009, Milano avea 1.311.741 de locuitori în timp ce rezidenţii români erau 11.233 (0,8%). Pentru comparaţie Torino găzduieşte 47.800 de români, în condiţiile în care populaţia oraşului este de 908.318 locuitori (5,2%).

Intenţia este de a trimite românii la vot

Ieri a fost lansată în mod oficial noua mişcare politică, „Circolo Europei per l'Italia" (CEI), care-şi propune să ia parte la viaţa politică a metropolei lombarde şi nu numai. Printre scopurile deja definite este evidentă intenţia de a trimite românii la vot şi de a le insufla participarea la viaţa comunităţii. Printre cele care încă nu sunt clare se numără: linia politică, viitoarele alianţe şi candidaţii.

Printre fondatorii noii mişcări politice se numără Marian Mocanu, ex-preşedinte al Ligii Românilor din Italia (LRI) şi secretar al PSD Italia; Maria Ştefanache, regizor; Ovidiu Moroşan, om de afaceri; Marco Baratto, istoric; Stelian Ionescu, disident şi totodată voluntar pentru ARI - Milano. Ionescu a fost numit şi preşedinte onorific al mişcării.

Vezi FOTO şi citeşte pe adevarul.it declaraţiile fondatorilor mişcării din Italia privind implicarea partidelor politice din România în CEI

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite