Milano: 19 români, arestaţi pentru exploatarea a 34 de minori rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legaţi, ameninţaţi, bătuţi, vânduţi de familiile lor în România şi apoi duşi ca o marfă de schimb în camioane până în Italia. Aceştia sunt copiii care fură, victimele traficului de

Legaţi, ameninţaţi, bătuţi, vânduţi de familiile lor în România şi apoi duşi ca o marfă de schimb în camioane până în Italia. Aceştia sunt copiii care fură, victimele traficului de carne vie, o adevărată organizaţie criminală din ce în ce mai răspândită în întreaga lume, relatează "CronacaQui".

Recent, o operaţiune a carabinierilor din Milano(Squadra Mobile di Milano) numită "Stabor" s-a încheat cu arestarea a 19 persoane care exploatau 34 de rromi minori, cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani.

Cele 19 persoane, toţi români, sunt vinovaţi pentru că au răpit şi au constrâns minorii să fure şi să sustragă bunuri, sub ameninţare, din genţi şi buzunare.

Fiecare copil aducea organizaţiei circa 800 de euro pe zi. Banii erau aduşi în România cu ajutorul unui curier.
O parte din traficanţii îşi alegeau familiile după mai multe zile de urmărire şi le cumpărau copiii, pe care mai apoi îi urcau în camioane şi masini şi îi duceau în Italia la furat.

Alţii, "controlorii", care aveau rolul de a proteja micuţii de eventualele reacţii ale celor de la care furau, îi pedepseau pe copiii care încearcau să fuga şi tineau contabilitatea celor furate din genţi sau buzunare. Minorilor le rămânea doar mărunţişul.

Ştefan, un copil român în vârstă de 12 ani, a povestit carabinierilor că a fost răpit din România şi dus direct la Milano. "Acum locuiesc într-o casă abandonată. Am fost adus aici de doi români, sot şi soţie, în martie-aprilie 2006. Am fost răpit dintr-un oraş din apropierea Craiovei şi adus direct aici, unde răpitorii m-au obligat să fur.. altfel mă ameninţau că îmi rupeau mâinile. Ei mi-au luat paşaportul şi, de fiecare dată când le spuneam că vreau să mă întorc acasă, eram bătut".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite