La Milano se pregătesc 10.000 de expulzări pentru ţigani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi numirea prefectului Gian Valerio Lombardi, în funcţia de "comisar pe problema rromilor" a fost primită cu reticenţă de către administraţia milaneză, pare să existe totuşi un

Deşi numirea prefectului Gian Valerio Lombardi, în funcţia de "comisar pe problema rromilor" a fost primită cu reticenţă de către administraţia milaneză, pare să existe totuşi un consens privitor la ceea ce este de făcut. Noul comisar şi-a anunţat "platforma-program" pentru rezolvarea problemei ţiganilor în metropola lombardă, propuneri bine primite deocamdată de întregul arc politic.

Prima propunere este de a face un recensământ, care să stabilească cu precizie câţi ţigani sunt la Milano, unde locuiesc şi unde muncesc. "Această evidenţă va constitui baza de la care se va pleca când se va decide cine are şi cine nu are dreptul de a sta în Italia", a declarat Lombardi.

Prefectul a confirmat că ţiganii români se întorc în România: "Ştiu că sunt câteva sute de romi români care au plecat de în România."

Maurizio Pagani, vicepreşedintele filialei Milaneze a ONG-ului "Opera Nomadi" a declarat că dacă recensământul vrut de Lombardi va fi pus în practică, cel puţin 10.000 dintre cei 25.000 de ţigani din Milano şi împrejurimi vor fi expulzaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite