Milano: creştere alarmantă a numărului infracţiunilor săvârşite de imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

54% dintre actele de violenţă care au loc în regiunea Milano sunt săvârşite de cetăţeni străini, în principal români şi nord-africani, informează ediţia on-line a cotidianului "Il

54% dintre actele de violenţă care au loc în regiunea Milano sunt săvârşite de cetăţeni străini, în principal români şi nord-africani, informează ediţia on-line a cotidianului "Il Giorno".

Aceste date au fost prezentate pe 26 ianuarie, cu ocazia Ceremoniei de începere a noului an judiciar, la Palatul de Justiţie din Milano. La ceremonie au participat preşedintele Tribunalului milanez, Livia Pomodoro, preşedintele provinciei, Filippo Penati, precum şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Trecerea în revistă a noilor realităţi în ceea ce priveşte activitatea criminală din Milano a indicat faptul că a crescut numărul jafurilor şi a omuciderilor săvărşite de minori. Indiferent de vârsta celor care comit astfel de crime, predomină infractorii străini: pe primul loc în top se află românii, urmaţi de nord-africani şi chinezi. Italienii sunt ingrijoraţi şi de creşterea considerabilă a numărului violenţelor sexuale asupra femeilor, violenţe desfăşurate în locuri publice şi săvârşite, mai ales, de extracomunitari.

Viceprimarul oraşului, Ricardo De Coreto a declarat: "În Milano, se simte o creştere alarmantă a actelor ilegale comise de străini; prezenţa imigranţilor ilegali este insuportabilă în oraş. Peste 70% dintre persoanele încarcerate în închisoarea San Vittore sunt străini; aceasta este o dovadă că problema legată de imigranţi este stringentă".

O altă statistică preocupantă se referă la scăderea mediei de vârstă a celor care comit agresiuni sexuale; autorii sunt şi minori de 14 ani, cărora nu li se pot aplica sancţiuni penale, fiind astfel protejaţi de vârsta lor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite