Milano: confuzie cu noile preţuri pentru transport în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În provincia Milano, de la 1 septembrie se aplică noi tarife pentru anumite bilete şi abonamente. Mulţi dintre românii de la Milano fac naveta cu mijloacele de transport în comun, iar

În provincia Milano, de la 1 septembrie se aplică noi tarife pentru anumite bilete şi abonamente. Mulţi dintre românii de la Milano fac naveta cu mijloacele de transport în comun, iar această modificare îi vizează direct.

Ce s-a plănuit?

La sfârşitul lunii iulie, Regiunea Lombardia a decis că preţul biletelor va creşte cu 2,5% , iar măririle de preţ vor viza orice mijloc de transport în comun.

Cum stă situaţia de fapt

Preţurile unor abonamente pentru navetişti şi studenţi au scăzut datorită intervenţiei Provinciei Milano, care a decis să subvenţioneze costul acestora.

De ieri, la chioşcurile de bilete, lumea e confuză, unii cred că vânzătorul a greşit calculul. Alţii cer abonamentul "lor" de 9,80 de euro, iar când vânzătorul le explică că cel de 9,80 a devenit de 8,90 euro, nu le vine să creadă şi consideră că e ceva necurat la mijloc.

Studenţii beneficiază de o reducere de 3 sau 5 euro, acoperită de o subvenţie din partea Provinciei. Măriri de tarife, de 5 sau 10 eurocenţi, s-au înregistrat la biletele pentru rutele interurbane.

O altă mărire de 50 de eurocenţi sau de un euro la lună a vizat abonamentele cumulative (valide pentru toate mijloacele, inclusiv interurbane).

De exemplu, de la Sesto San Giovani sau de la Cologno mărirea a fost de jumatate de euro pentru abonamentele până în Milano.

De la San Giuliano Milanese (aşa-numita zonă medie), până la Milano, majorarea este de un euro pe lună, prin urmare se trece de la 63,50 euro la 64,50. Preţul abonamentului lunar urban a rămas nemodificat la 30 de euro.

Schimbarea de preţuri a creat o mare confuzie, astfel că nici unii controlori nu erau la curent cu schimbarea de tarife ale biletelor şi abonamentelor.

Complice este şi sistemul de delimitare a zonelor interurbane din jurul oraşului Milano, care prevede într-o rază de nici 20 de kilometri, mai mult de trei zone, împărţite la rândul lor în "jumătăţi de zonă". Preşedintele Proviciei, Filipo Penati, va organiza joi o conferinţă de presă în care va aduce lămuriri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite