Milano: condiţii drastice pentru obţinrea permisului de şedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Milano pun în discuţie adoptarea unor legi privind statutul imigranţilor asemănătoare cu cele din Padova şi Bergamo, informează cotidianul "La Repubblica". Aceste

Autorităţile locale din Milano pun în discuţie adoptarea unor legi privind statutul imigranţilor asemănătoare cu cele din Padova şi Bergamo, informează cotidianul "La Repubblica".

Aceste reglementări s-au dovedit a fi controvesate, deoarece impun condiţii mai dificile de obţinere a permisului de sedere. Aceste condiţii se referă la obligaţia financiară de a dovedi obţinerea unui venit minim (420 de euro pe lună) şi de a avea o locuinţă.

În cadrul unei dezbateri, primarul oraşului Milano, Letizia Moratti, şi-a expus poziţia favorabilă privind posibila adoptare a unor legi referitoare la drepturile şi obligaţiile străinilor.

Aceste legi sunt controvesate deoarece au o intrepretare restrictivă a normelor europene ce reglementează statutul imigranţilor.

Pe lângă obligativitatea demonstrării unui venit minin, reglementările din Padova şi din Bergamo impun restricţii şi în ceea ce priveşte dreptul la căsătorie al imigranţilor.

Străinii care nu au permis de şedere nu au voie sa se căsătorească cu un cetăţean italian, deoarece astfel ar obţine dreptul de şedere pe teritoriul italian fără a îndeplini condiţiile legale la care se supun ceilalţi imigranţi.

Oficialii locali au afirmat că au existat cazuri în care persoanele italiene sunt plătite de către străini în schimbul unei căsătorii de formă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite