FOTO Scandalul pe casele alocate ţiganilor la Milano continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocul de-a "uite casa, nu e casa" între ministrul de Interne şi primăriţa oraşului Milano a ajuns pe primele pagini ale ziarelor. Oamenii alianţei la putere se acuză reciproc că mint, iar opoziţia spune că e o "scenetă enectorală".

Pentru a permite efectuarea unor amenajări necesare pentru Expo 2015, administraţia locală din Milano a decis mutarea uneia dintre cele mai mai tabere de ţigani din nordul Italiei, Triboniano.

Potrivit unor estimări neoficiale, în tabără locuiesc în jur de 600 de persoane - în proporţie de 80% proveniţi din România - deşi capacitatea declarată este mult mai mică.

Tabăra a fost „adoptată" de Don Colmegna, „preotul străzii" cum a mai fost numit şi totodată directorul fundaţiei de binefacere a Bisericii Catolice, Caritas - filiala Milano.

Vezi FOTO pe adevarul.it

Prin intermediul lui şi cu avizul prefectului oraşului Milano, primăria a acordat în august 11 case sociale familiilor de ţigani cu o situaţie numită atunci „fragilă".

Din acel moment a început o polemică acerbă între ministrul de Interne Roberto Maroni (Liga Nordului) şi primăriţa Letizia Moratti (PDL).

Citeşte despre disputa dintre oficialii italieni în ceea ce priveşte casele destinate ţiganilor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite