Milano: T-Berius, o trupă de rap românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români, plecaţi în Italia de 10 ani, îşi fac un renume în viaţa culturală din Milano, interpretând muzică rap, informează cotidianul "Corriere della Sera". Cei doi tineri în

Doi români, plecaţi în Italia de 10 ani, îşi fac un renume în viaţa culturală din Milano, interpretând muzică rap, informează cotidianul "Corriere della Sera".

Cei doi tineri în vârstă de 30 de ani, Tiberiu şi Ciprian, au părăsit România în anul 1998 şi au decis să îşi încerce norocul în domeniul muzical, în Peninsulă.

Aceştia au înfiinţat trupa de rap denumită T-Berius, care va concerta mâine seară, în clubul Biko, din Milano.

Pe scena din Biko se vor desfăşura cinci concerte live, programate până în luna iunie. În cadrul acestora, îşi vor demonstra talentele muzicale trupe formate numai din cetăţeni străini veniţi in Italia.

Concertul de sâmbătă, în care vor cânta cei doi români, este al doilea din seria de cinci, fiind organizat în colaborare cu Radio Popolare. Prezentatorii serii vor fi Elisabetta Jankovich(Dj Janko) şi Wintana Rezene.

Muzica celor doi români prezintă cu preponderenţă viaţa din ghetou "cunoscută cu adevărat numai de imigranţi". Ritmul rapului cântat de trupa T-Berius are influenţe balcanice, versurile fiind compuse în argou, atât în limba italiană, cât şi în română.

În ascensiunea lor profesională, Ciprian şi Tiberiu au reuşit să devină destul de cunoscuţi cu ajutorul lui Alex Giana şi al lui Fabio Dale. Cei doi italieni sunt apreciaţi la Milano şi s-au ocupat de cariera artistică a românilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite