Milano: "S-a creat o psihoză colectivă, oamenii sunt terorizaţi inutil!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

City Angels este un ONG înfiinţat în 1994 şi activează în mai multe oraşe din Italia, oferind sprijin, în măsura posibilităţilor, persoanelor fără adăpost. Membrii City Angels sunt un

City Angels este un ONG înfiinţat în 1994 şi activează în mai multe oraşe din Italia, oferind sprijin, în măsura posibilităţilor, persoanelor fără adăpost. Membrii City Angels sunt un exemplu de integrare, întrucât din echipa lor fac parte ca voluntari atât italieni, cât şi români, albanezi, ucrainieni, marocani, sud-americani sau africani.

În faţa reacţiei în lanţ a populaţiei şi a percepţiei eronate despre români cauzată în ultimele zile de către mass-media italiană, Mario Furlan, preşedintele ONG-ului declară: "Nu este adevărat că astăzi oraşele italiene sunt mai nesigure comparativ cu câţiva ani în urmă. Cutreierăm zilnic străzile a şase oraşe: Milano, Roma, Torino, Bologna, Varese şi Terni şi observăm că situaţia nu s-a înrăutăţit, e relativ neschimbată. A crescut enorm percepţia nesiguranţei din partea cetăţenilor, datorată în special creşterii numărului imigranţilor şi a campaniilor mediatice. Aceste reacţii se datorează unei psihoze colective, oamenii sunt terorizaţi inutil".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite