Milano: Provincia va ajuta financiar familiile care vor angaja menajere imigrante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Provincia din Milano va aloca un milion de euro proiectului ,,Ci prendiamo cura di te" ("Avem noi grijă de tine"), prin intermediul căruia vor fi susţinute financiar familiile de italieni care

Provincia din Milano va aloca un milion de euro proiectului ,,Ci prendiamo cura di te" ("Avem noi grijă de tine"), prin intermediul căruia vor fi susţinute financiar familiile de italieni care vor face contracte de muncă menajerelor imigrante. Filippo Penati, preşedintele provinciei, a subliniat că acest proiect are un dublu obiectiv: ajutarea familiilor cu venituri mici şi diminuarea muncii la negru.

Provincia va aloca astfel sume cuprinse între 500 şi 1.000 de euro de familie pentru a sprijini demersul trecerii în legalitate a angajatului imigrant. Conform datelor acestui proiect, în Milano muncesc aproximativ 85.000 de menajere străine. Dintre acestea, doar 35% au contract şi permis de şedere.

Administraţia provincială va stabili cuantumul finanţării în funcţie de numărul de ore prevăzute în contractul angajatului. Vor beneficia de acest sprijin financiar doar familiile al căror venit anual nu depăşeşte 40.000 euro.

Filippo Penati a mai precizat că prin intermediul acestui proiect este recunoscută valoarea muncii prestate de către menajerele imigrante.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite