Milano: Partidul Liga Nordului a propus vagoane de metrou separate pentru milanezi şi extracomunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al partidului de extremă dreaptă Liga Nordului a iscat ieri o polemică în viaţa politică din Peninsulă, după ce a propus să se înfiinţeze vagoane de metrou destinate exclusiv milanezilor.

Ideea vagoanelor de metrou separate pentru milanezi şi pentru străinii extracomunitari aparţine Raffaelei Piccini, o candidată pentru alegerile provinciale, de pe listele partidului Liga Nordului.

Propunerea a fost făcută publică ieri, la Milano, în timpul unei reuniuni de la Palatul Marino în cadrul căreia au fost prezentaţi candidaţii Ligii Nordului pentru alegerile provinciale.

Iniţiativa candidatei Raffaela Piccini a fost sprijinită de către Mattteo Salvini, vice-secretarul partidulului Liga Nordului. Acesta consideră că ideea ar putea fi pusă în aplicare în următorii ani.

Propunerea candidatei Ligii Nordului a stârnit un val de reacţii de dezaprobare din partea membrilor celorlalte formaţiuni politice din Peninsulă. Ei au caracterizat această iniţiativă ca fiind rasistă şi demnă de Ku Klux Klan.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite