Milano: Manuale gratuite doar pentru rezidenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manualele şcolare sunt gratuite doar pentru copiii care au rezidenţă în oraş. Această iniţiativă a primăriei Milano este în vigoare încă din 2007 şi a fost confirmată şi pentru anul în

Manualele şcolare sunt gratuite doar pentru copiii care au rezidenţă în oraş. Această iniţiativă a primăriei Milano este în vigoare încă din 2007 şi a fost confirmată şi pentru anul în curs.

Măsura exclude, aşadar, copiii imigranţilor care nu sunt în regulă cu permisele de şedere.Pentru clasele primare, elevii primesc manuale din partea şcolii. Copiii care frecventează gimnaziul primesc un bon pentru cheltuieli în librărie, dar doar cei care erau înscrişi până în luna iunie 2008 de cel puţin doi ani la Evidenţa Populaţiei.

O altă măsură a primăriei Milano care a fost discutată iarna trecută era norma prin care se interzicea înscrierea la azil a fiilor imigranţilor care nu sunt în regulă cu actele de şedere.

Măsura a fost contestată în tribunal de o mamă marocană. Judecătorul i-a dat câştig de cauză şi a ordonat primăriei modificarea dispoziţiei, considerată discriminatorie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite