Mesaje rasiste pe site-ul Ambasadei României de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai importante site-uri de socializare de pe Internet, Facebook, găzduieşte nu mai puţin de 8 comunităţi de utilizatori italieni al căror obiectiv este “lupta împotriva

Unul dintre cele mai importante site-uri de socializare de pe Internet, Facebook, găzduieşte nu mai puţin de 8 comunităţi de utilizatori italieni al căror obiectiv este “lupta împotriva românilor”. Numărul total de membri înscrişi în aceste grupuri depăşeşte cifra 4.000.

Ele poartă nume sugestive, precum ”Afară cu românii”, ”Cei care urâm românii”, ”Afară cu românii din Italia”, ”Urăsc românii”.
Şi forumul de discuţii al site-ului Ambasadei României de la Roma a fost asaltat în ultima vreme de internauţi italieni care au postat numeroase mesaje cu tentă rasistă la adresa conaţionalilor noştri.

”Să ucidem românii! Sunt jenanţi, nu au nici măcar demnitatea de a se sinucide. Aşa că mai bine să aruncăm din faţa noastră acest rahat. Dacă am reuşi să acţionăm toţi împreună şi în mod simultan, nimic şi nimeni nu ne-ar putea opri sau pedepsi! Sau facem un referendum pentru a-i alunga, sau şi mai bine, extermina!” Acesta e unul dintre multele mesaje existente pe forumul Ambasadei României în Italia. 

În ciuda durităţii atacurilor, poziţia Ambasadei este deschisă: ”Dorim să dăm tuturor posibilitatea de a se exprima, fiecare în felul în care simte. Vom modera doar mesajele al căror conţinut este extrem de vulgar”, a declarat Maria Artene, purtătorul de cuvânt al Ambasadei României de la Roma.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite