Menajerele din Italia, muncă "la negru" şi prejudecăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele peste trei milioane de căsătorii existente între italieni cu vârste cuprinse între 70 şi 85 de ani şi menajerele lor tinere şi de naţionalitate străină a trezit suspiciunile

Cele peste trei milioane de căsătorii existente între italieni cu vârste cuprinse între 70 şi 85 de ani şi menajerele lor tinere şi de naţionalitate străină a trezit suspiciunile autorităţilor din Peninsulă şi opiniei publice.

Din acest motiv, Asociaţia Matrimonialiştilor Italieni (AMI) aminteşte că, în luna august, au fost semnalate cazuri de înşelăciuni, agresiuni şi furturi în care victime au fost bătrânii singuri.

"De cele mai multe ori, persoanele de vârsta a treia cad victime rău-făcătorilor, iar menajerele lor îşi riscă viaţa ca să le salveze", a subliniat preşedintele asociaţiei, Gian Ettore Gassani. Acesta a amintit că, în Italia, aproape două milioane de femei lucrează ca menajere în casele bătrânilor. A le considera pe toate profitoare de ingenuitatea bătrânilor este un prejudiciu de imagine adus pe nedrept.

Povestea "menajerelor pe interes" a început când s-a înmulţit numărul de plângeri la poliţie depuse de rudele bătrânilor care ar fi dorit să se căsătorească cu menajerele lor, cu mult mai tinere. Un caz cunoscut s-a petrecut în luna aprilie, la Bologna, când judecătorul Valter Giovannini a interzis căsătoria unui pensionar italian de 83 de ani cu menajera lui, româncă de 44 de ani.

Poliţia a deschis o anchetă pentru validarea "bunelor intenţii ale viitoarei mirese" după ce copiii bătrânului au depus plângere împotriva ei. Aceştia susţineau că românca l-a însoţit pe bătrân la bancă pentru a extrage bani din cont. De asemenea, l-a convins să pună în vânzare apartamentul care ar fi revenit copiilor după moartea pensionarului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite