„Medicul m-a abandonat pe insulă din rasism“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Medicul m-a abandonat pe insulă din rasism“
„Medicul m-a abandonat pe insulă din rasism“

Proaspăt ales consilier român la Padova, românca Nona Evghenie a fost recent victima unui incident rasist, de care se face vinovat un medic veneţian, relatează ziarul „L’Espresso“.

Nona, împreună cu soţul ei, Marco, şi cu un alt cuplu mixt (el italian, ea româncă) au decis să meargă duminica trecută într-o excursie în laguna Veneţiei, cu barca unui medic. În drum spre portul Fusina, cei cinci au hotărât să se oprească pentru prânz la Alberoni, pe una dintre insulele din lagună. 

Discuţia s-a încins după ce Marco i-a povestit medicului că Nona a fost aleasă consilier la primărie. Faptele au fost amplificate în mintea medicului de câteva pahare de rom şi cola, astfel că le-a interzis accesul la bordul bărcii celor două românce.

„Tu nu poţi veni să comanzi la mine acasă“, şi-a motivat medicul gestul. Nona spune că, în timp ce descărca bagajele lor din barcă, Marco a încercat să-l determine pe medic să fie raţional, dar fără succes. Acesta a plecat singur cu barca, lăsând cuplurile pe o insulă, de unde primul vapor pleca a doua zi dimineaţa.

„Personal, medicul nu mi-a cerut scuze, dar a făcut-o prin intermediul soţului meu. Oricum, am decis să rupem legăturile cu el, chiar dacă nu o să-l denunţ şi deocamdată nu spun cine este“, ne-a mărturisit Nona.

„Am primit telefoane de încurajare de la prefect, primar, chestor şi mi-a mai venit inima la loc, dar mi-e frică pentru pacienţii lui străini“, a conchis Nona.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite