Medicii italieni refuză să acorde îngrijiri unei românce bolnavă de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la un spital italian au refuzat marţi dimineaţă să acorde îngrijiri unei femei românce de etnie romă bolnavă de cancer, pentru că aceasta nu are domiciliu fix, relatează

Medicii de la un spital italian au refuzat marţi dimineaţă să acorde îngrijiri unei femei românce de etnie romă bolnavă de cancer, pentru că aceasta nu are domiciliu fix, relatează "Quotidiano.net."

"Medicii de la spitalul San Salvatore din comuna Pesaro au refuzat să acorde îngrijiri medicale unei femei bolnave de cancer, pentru că este de etnie romă şi nu are domiciliu fix", a afirmat asociaţia EveryOne, o asociaţie pentru apărarea drepturilor nomazilor, citată de "Quotidiano.net".

Femeia, Mia Copalea, româncă de etnie romă, "ceruse un consult medical urgent şi eventual un tratament pentru durerile puternice de cap de care suferea de câteva zile, din cauza cancerului la sân cu metastaze cerebrale", potrivit asociaţiei.

În urmă cu câteva luni, românca fusese suspusă unei intervenţii chirurgicale delicată, la cap, la Milano. Ulterior, ea s-a mutat împreună cu familia la Pesaro, unde locuieşte într-o clădire abandonată.

"Deşi aveam documentele noastre româneşti, personalul medical a refuzat să îi acorde îngrijiri mamei mele, pentru că nu aveam un domiciliu aici, la Pesaro. Au refuzat până şi să ne dea o reţetă simplă cu medicamentele urgente împotriva cancerului şi pentru a calma durerile de cap", a declarat fiica femeii."I-au spus că pentru a merge la un control oncologic trebuie să aibă între 300 şi 400 de euro", a adăugat românca.

Asociaţia EveryOne i-a cerut ministrului italian al sănătăţii, Maurizio Sacconi să "intervină imediat pe lângă secţia de oncologie a spitalului San Salvatore, din Pesaro, pentru ca Mia Copalea să poată fi internată cât mai repede şi să beneficieze de toate îngrijirile necesare, ca orice altă fiinţă umană".

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite