Medalie de bronz pentru fotbaliştii români la Turneul Multietnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medalie de bronz pentru fotbaliştii români la Turneul Multietnic
Medalie de bronz pentru fotbaliştii români la Turneul Multietnic

Turneul de fotbal "Bergamondo", început în 11 mai în oraşul Bergamo (la 50 de km de Milano) şi-a desemnat câştigătorii. Echipa de amatori care a reprezentat comunitatea românească din

Turneul de fotbal "Bergamondo", început în 11 mai în oraşul Bergamo (la 50 de km de Milano) şi-a desemnat câştigătorii. Echipa de amatori care a reprezentat comunitatea românească din Italia în competiţie a urcat pe a treia poziţie a podiumului. În plus, cupa pentru Cel mai bun portar a fost înmânată lui Marian Croitoru. Locul I a fost ocupat de echipa brazilienilor din Italia, urmată de echipa comunităţii senegaleze.

"Această competiţie a fost o dovadă de unitate a tinerilor români talentaţi şi o dorinţă imensă de a arăta faţa frumoasă a României în Italia. Tinerii care au alcătuit echipa de fotbal au vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani. De rezultat suntem foarte mulţumiţi având în vedere faptul că suntem abia la prima participare şi nu ştiam la ce să ne aşteptăm", povesteşte Emilia Stoica, preşedintele Asociaţiei "Dacia".

Geta Tigău, membră în consiliul director al asociaţiei, a cusut zece steaguri româneşti. Ea povesteşte: "Eram aproape de începerea competiţiei şi noi, românii, nu aveam nici măcar un steag. Am cumpărat materialul şi am stat o noapte întreagă să cos cinci. La meciul următor, am adus şi restul".

Reprezentanţii a 16 naţionalităţi au participat la turneul "Bergamondo". "Am obţinut locul acesta pentru că am avut încredere în noi. Se putea şi mai bine, normal. Suntem pe podium şi acesta este primul pas. Ediţia viitoare aplicăm tot ce am învăţat acum", susţine directorul tehnic.

Suporterii români au fost mulţi şi s-au prezentat duminică de duminică să-şi încurajeze conaţionalii. La final, ei au participare la o petrecere într-un restaurant care aparţine unei românce din Bergamo.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite