Măşti veneţiene made in Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veniţia este departe şi totuşi îi duci dorul dacă ai fost acolo. O soluţie ar fi să îţi cumperi ceva care să îţi amintească de ea. Măştile veneţiene sau mărgelele din sticlă de

Veniţia este departe şi totuşi îi duci dorul dacă ai fost acolo. O soluţie ar fi să îţi cumperi ceva care să îţi amintească de ea. Măştile veneţiene sau mărgelele din sticlă de Murano ar putea fi o idee.

Valentina Popescu, artista din spatele „Interesart”, Bucureşti, a muncit din răsputeri timp de o lună de zile pentru amenajarea magazinului său, iar joi după-amiază a avut loc lansarea. De fapt, ea este în afaceri din luna martie, când a şi-a deschis magazinul virtual www.interesart.ro.

Primele mărgele din sticlă de Murano

Primul colier pe care l-a făcut, îşi aminteşte Valentina că a fost din sticlă de Murano, bleu cu foiţă de argint. „Dintre toate mărgelele de sticlă pe care le-am avut, acestea mi s-au părut cele mai faine”, spune ea.

Deşi a terminat Facultatea de Cibernetică, Valentina s-a preocupat încă din perioada liceului de decoraţiuni şi bijuterii. Înainte să o aibă pe fetiţa ei, de un an şi jumătate, lucra în media, dar “nu a mai vrut să se streseze la serviciu”, aşa că a început să facă bijuterii.

„Prietenele m-au încurajat să mai fac. Am început să vând şi în martie am făcut magazinul virtual. Pentru că am vrut ca relaţia cu clienţii să fie mai personală, să le pot vorbi despre produse, am deschis magazinul din Bucureşti”, explică ea. 

Valentina nu a fost încă la Veneţia

Valentina ne-a spus că măştile pe care le-a avut în magazin joi, la deschidere, nu au fost făcute de ea, ci de o colaboratoare de a ei. Totuşi, face şi ea măşti de două feluri. Unele sunt din ceramică sau ipsos şi sunt decorative. Altele sunt din hârtie presată, iar acestea pot fi purtate la balurile mascate. Preţurile variază de la 70 până la 250 lei pentru măştile mari.

De realizarea măştilor, s-a apucat pentru că îi plăceau foarte mult, deşi spune că până acum nu a fost niciodată la Veneţia. 

Din martie şi până acum, i-au fost comandate la magazinul virtual aproximativ 20 de măşti. Pentru sărbători a primit însă o comandă serioasă, pentru că o companie cu care colaborează vrea să organizeze un bal mascat.

Ce mai găseşti la Valentina?

Cercei din ceramică, sticlă, argint cu diferite pietre şi chiar din materiale neconvenţionale - cum ar fi scoarţa de copac - pisici, căţei, fluturi, telefoane şi chiar cercei - fantome.

Broşe din aceleaşi materiale - berbeci, broaşte ţestoase, fluturi. Coliere, oglinzi, tablouri, genţi, câteva hăinuţe şi rochii elegante, sandale şi pantofi vintage. Toate făcute manual. Ar mai fi avut produse, dar era magazinul prea mic...
La deschidere, Valentina şi-a servit invitaţii cu prăjituri de casă şi vin fiert de la ţară, din Albeşti-Huşi, şi a primit foarte multe flori.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite