Martori dispăruţi în procesul împotriva hoţilor de cupru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începe la Torino procesul pentru banda „Aurului Roşu” compusă din 15 persoane: trei italieni cumpărători ai cuprului, iar restul români din Măcin. Românii sunt acuzaţi de asociere în

Începe la Torino procesul pentru banda „Aurului Roşu” compusă din 15 persoane: trei italieni cumpărători ai cuprului, iar restul români din Măcin. Românii sunt acuzaţi de asociere în vederea săvârşirii următoarelor infracţiuni: aducere în stare de sclavie, violenţă sexuală, sechestru de persoană şi furturi în serie.

Prima audiere este fixată pentru data de 30 octombrie. Acuzaţii au fost arestaţi în luna ianuarie, dar dintre românii acuzaţi de comiterea infracţiunilor cele mai grave a rămas în puşcărie doar şeful bandei, Ionel Surdu, zis Taliu sau „Bestia”.

Toţi, inclusiv martorul cel mai important, au dispărut fără urmă. Se presupune că s-au întors în România ca urmare a ameninţărilor primite din partea lui Ionel Surdu.

Cercetările carabinierilor din Torino au adus la lumină o afacere cu dedesubturi macabre. „Bestia” aducea copii din România şi îi închidea într-o fabrică părăsită, transformându-i în sclavi. Erau puşi să taie şi să ardă cablurile furate care conţineau cupru, care mai apoi era vândut.

Au fost făcute publice mărturiile copiilor „scalvi” care au povestit că erau legaţi cu sârmă şi bătuţi la sânge dacă nu executau ordinele lui Ionel Surdu. Copiii nu ieşeau niciodată din incinta fabricii părăsite. Erau murdari, dormeau pe cartoane şi mâncau pe jos.
Ionel Surdu se află în puşcăria din Nuoro de unde continuă să terorizeze şi să ameninţe copiii şi complicii lui prin mesaje.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite