Marşul Forza Nuova nu a avut priză la oamenii de rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ITALIA Dintre cele 100 de manifestaţii „împotriva agresiunilor sexuale“ anunţate de partidul de extremă dreapta, au avut loc doar două. Mişcarea de protest de sâmbătă, în timpul căreia se cerea suspendarea tratatului Schengen cu România, a avut ecou doar în rândul membrilor Forza Nuova.

Aproape o sută de italieni, reprezentanţi ai organizaţiei Forza Nuova, au participat sâmbătă seara, la Roma, la un marş împotriva emigranţilor. Manifestanţii au traversat centrul oraşului cu steagurile organizaţiei şi cu torţe aprinse.

Participanţii, în majoritate tineri, au explicat motivul pentru care au ieşit în stradă. „În prezent, majoritatea fărădelegilor au fost comise de români. O fi o coincidenţă, dar avem o problemă“, a declarat Gianguido Salet­nich, coordonatorul regional Forza Nuova. 

Gruparea politică a ieşit în piaţă pentru a cere guvernului „blocarea frontierelor pentru că, într-o perioadă de criză ca asta, a permite intrarea în Italia a sute de mii de străini pe zi înseamnă crearea unei crize sociale“, a continuat Saletnich.

Manifeste la Torino

La Torino, mişcarea de protest nu a avut amploarea celei din capitală. Aici a fost organizată doar o distribuţie de plian­ te în unul dintre cartierele în care locuitorii sunt preponderent imigranţi.

Doar cinci membri ai grupului Forza Nuova au fost prezenţi. Aceştia au expus un manifest pe care au scris „Italia, violată de toţi. Ruşine guvernului!“, iar foile informative au fost distribuite bătrânilor care ieşiseră în piaţă la cumpărături. Mulţi dintre ei nu erau foarte interesaţi de conţinutul manifestelor grupului. 

image

Noi nu manifestăm împotriva românilor, ci doar a ţiganilor. Noi vrem să ne păstrăm identitatea

image


Stefano Saia
membru al Forza Nuova

Încă un magazin românesc atacat

Un magazin din via Fabrizio Chiari, zona Casillino, a fost ţinta unui atac cu sticle incediare. Din fericire, daunele au fost minime, iar incendiul a fost stins înainte de a se extinde.

Proprietarul, un român în vârstă de 48 de ani, dormea într-o încăpere din spatele magazinului şi a declarat că a fost trezit de poliţie, nu de incendiatori. Alarma a fost dată de un vecin italian, iar în prezent poliţia din Roma investighează cazul.

image


Protestul s-a bucurat de mai mult succes la Roma   Foto: A. Mihai

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite