Marş de solidaritate cu ţiganii, pe străzile Romei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 3.000 de persoane au participat duminică la un marş de solidaritate cu ţiganii din Italia. Dintre acestea, peste 200 de ţigani aveau cetăţenie română, conform

Aproximativ 3.000 de persoane au participat duminică la un marş de solidaritate cu ţiganii din Italia. Dintre acestea, peste 200 de ţigani aveau cetăţenie română, conform organizatorilor. La protestul pacifist au luat parte politicieni italieni, jurnalişti, reprezentanţi ai asociaţiilor pentru apărarea drepturilor omului şi comunităţile de ţigani din Italia şi Spania.

Supravegheaţi de peste 300 de poliţişti, manifestanţii au străbătut centrul Romei până la loculul unde, cu o săptămână înainte, fusese demolată una dintre cele mai vechi tabere din Capitală. "Am ieşit în stradă în special pentru ţiganii români.

Nu putem permite să mai fie alungaţi cu sticle incendiare ca la Napoli. Noi nu suntem nomanzi prin cultură, ci de nevoie, pentru că nu ne acceptă nimeni", ne-a spus Alexion Spinelli, preşedintele Asociaţiei Them Romani. În replică, ţiganii din Romania au fost reprezentaţi de Ion Bămbălău (47 ani) din Craiova.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite