Marian Papahagi, comemorat la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accademia di Romania din Roma va comemora zece ani de la trecerea în nefiinţă a reputatului profesor universitar, critic literar şi italienist, Marian Papahagi.   Evenimentul va purta

Accademia di Romania din Roma va comemora zece ani de la trecerea în nefiinţă a reputatului profesor universitar, critic literar şi italienist, Marian Papahagi.
 
Evenimentul va purta numele “In memoriam Marian Papahagi. Între Italia şi România, în dulcele stil modern” şi va avea loc la data de 16 ianuarie.

Marian Papahagi a fost profesor de romanistică în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii “Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, precum şi director al Accademiei di Romania, între anii 1997 şi 1999.

A fost distins cu numeroase premii literare naţionale şi internaţionale, printre care şi cu Ordinul Francez “Palmes Academiques”, în anul 1994.
 
Comemorarea va fi organizată de către Accademia di Romania, în colaborare cu Departamentul de Studii Europene şi Intreculturale din cadrul Universităţii “La Sapienza” din Roma, precum şi cu Asociaţia Italiană a Romaniştilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite