Mama italiencei ucisă de Doina Matei, mulţumită de sentinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul "Il Messagerro" relatează că mama italiencei ucisă de tânăra Doina Matei a declarat că cei 16 ani de detenţie la care a fost condamnată românca sunt suficienţi. Bunica

Cotidianul "Il Messagerro" relatează că mama italiencei ucisă de tânăra Doina Matei a declarat că cei 16 ani de detenţie la care a fost condamnată românca sunt suficienţi.

Bunica Vanessei Russo, tânăra care a murit în urma loviturilor primite de la Doina Matei, consideră că nu doreşte să alimenteze sentimentul de ură faţă de asasină, ci doar pe cel de furie.

Doina Matei(foto) nu a fost singură în ziua în care s-a petrecut tragedia. Ea era însoţită de o altă tânără, Constantina I., care avea 17 ani în momentul în care a fost agresată Vanessa Russo. Cele două imigrante au fugit după ce au vazut-o pe Vanessa căzând în urma loviturilor primite.

Doina şi Constantina s-au refugiat în casa unui prieten, însă au fost arestate la o săptămână după moartea tinerei italience.

Cea care a aplicat loviturile de umbrelă care s-au dovedit a fi fatale a fost Doina Matei; ea a primit 16 ani de detenţie ca pedeapsă penală pentru uciderea Vanessei Russo, în timp ce Constantina I. se află în România, fiind acuzată de complicitate la crimă. Se pune problema dacă cea din urmă va fi judecată ca o persoană majoră sau daca va intra sub incidenţa regimului juridic aplicabil minorilor, acestea în condiţiile în care nu implinise 18 ani la momentul tragediei.

Constantina I. a dat de înţeles anchetatorilor că nu a făcut altceva decât să asiste la faptele prietenei sale, Doina Matei, întrucât nu avea o altă alternativă. Mai întâi, s-a considerat că minora nu a luat parte la delict; însă ulterior s-a constat că ea a încercat sa o despartă pe Matei de Vanessa Russo atunci când s-a iscat conflictul iniţial.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite