În Lombardia sunt peste 5000 de firme cu patroni români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii deţin 27.000 de firme pe teritoriul Italiei, iar o cincime dintre acestea (aproximativ 5400) se află numai în regiunea Lombardia. Un procent de 80,5% dintre firmele românilor din

Românii deţin 27.000 de firme pe teritoriul Italiei, iar o cincime dintre acestea (aproximativ 5400) se află numai în regiunea Lombardia. Un procent de 80,5% dintre firmele românilor din Italia  aparţin sectorului construcţiilor, 4,6% funţionează în sectorul comerţului şi 5,4% în domeniul  manufacturier.

Numărul firmelor deţinute de români în Italia a înregistrat o creştere mai mult decât semnificativă de 143%, din 2004 şi până în prezent. Românii se dovedesc astfel cei mai productivi dintre imigranţii prezenţi în Peninsulă.

Acestea sunt datele care au fost făcute publice în timpul conferinţei organizaţiei catolice Caritas Ambrosiana, organizată ieri la Milano, sub titlul “Emergenza romeni o romeni emergenti”.

În cadrul aceleaşi conferinţe a fost lansat volumul “Romania: immigrazione e lavoro in Italia” (România: imigraţie şi muncă în Italia) , sub îngrijirea lui Antonio Ricci.



Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite