FOTO Piaţa de lângă staţia de metrou unde a fost ucisă Maricica Hăhăianu va purta numele acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupul neînsufleţit al Maricicăi va pleca sâmbătă spre România
Trupul neînsufleţit al Maricicăi va pleca sâmbătă spre România

Consiliul Municipiului X din capitala Italiei a aprobat joi instalarea unei plăci comemorative într-un părculeţ de lângă staţia de metrou Anangnina. Preşedintele Consiliului va cere primarului ca întreaga piaţă să poarte numele româncei.

VEZI AICI IMAGINI CU Piaţa Anagnina

Impactul imaginilor de la metrou a fost foarte puternic, astfel că mai mulţi consilieri locali din primăriile Romei au venit cu propuneri pentru a o omagia pe româncă. Consiliera cu mandat pentru educaţie de la Municipiul X, Laura Marsilio, vorbea chiar despre o şcoală cu numele româncei. Dar cea mai vehiculată propunere a fost fost intitularea unei pieţe sau a unui parc cu numele asistentei.

Citeşte şi:

Trupul Maricicăi Hăhăianu va fi adus mâine acasă


VIDEO Cine sunt cei care l-au aplaudat pe agresorul Maricicăi când a fost arestat

La Repubblica: "Şoc în România, italienii aplaudă un asasin"

Şedinţa pentru a aproba propunerea

Ieri de la ora 16.30 a avut loc şedinţa Consiliului Municipiului X, care a aprobat cu 16 voturi favorabile propunerea de a dedica româncei piaţa de lângă staţia de metrou Anagnina. Pentru moment va fi postată o placă din marmură în părculeţul din piaţă, iar apoi preşedintele Consiliului va cere primarului intitularea întregii pieţe cu numele româncei.

„Decizia de pe a pune o placă lângă locul agresiunii şi de a-l însărcina pe pe preşedintele Consiliului să-i ceară primarului Alemanno ca toată piaţa să poarte numele româncei este un semnal important pentru această zonă. Mesajul scris va fi «Maricica Hahaianu, Ramnicu Sarat 1978 - Roma 2010» , un mod simplu, dar eficace de a avertiza pe oricine asupra oricărui act de violenţă”, a declarat la încheierea lucrărilor liderul grupului consilierilor PD.

"Piazza Anagnina"

Ceea ce este numit acum în mod generic "Piazza Anagnina", nu este de fapt o piaţă publică cartografiată. Practic, este vorba de un terminal pentru autobuze urbane şi interurbane, cu mai multe parcări şi cu o suprafaţă de circa 90.000 de metri pătraţi. Într-una dintre parcări se întâlnesc duminica o parte dintre românii din Roma pentru bere şi mici, pe fond de manele, muzică lăutărească sau populară.

Placa instalată de autorităţi se va afla chiar lângă parcarea unde se întâlnesc românii, într-un părculeţ.

Opoziţie de dreapta

Nu au lipsit criticile la adresa acestei idei, venite în special din partea forţelor de extremă dreapta. „Nu ne-ar ajunge toate străzile din Roma dacă ar trebui să le dăm numele tuturor victimelor făcute de români", a spus Stefano Tersigni, unul dintre exponenţii partidului Fiamma Tricolore.

Pe aceeaşi temă:
Asistenta lovită la Roma a murit, filmul evenimentelor

UPDATE Agresorul Maricicăi a ajuns în închisoare

Soţul asistentei românce ucise la Roma: „Nu am nimic cu italienii"

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite