Liga Nordului a propus să nu se mai acorde asistenţă sanitară clandestinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul regional Friuli Venezia Giulia (regiune din nord-estul Italiei, la graniţa cu Slovenia) al partidului de extremă dreaptă Liga Nordului, a propus într-o şedinţă care a avut loc recent,

Consiliul regional Friuli Venezia Giulia (regiune din nord-estul Italiei, la graniţa cu Slovenia) al partidului de extremă dreaptă Liga Nordului, a propus într-o şedinţă care a avut loc recent, să nu li se mai acorde asistenţa medicală imigranţilor clandestini.

De asemenea, Liga a sugerat medicilor să-i denunţe autorităţilor pe pacienţii aflaţi ilegal pe teritoriul Italiei. Propunerea a fost făcută de către liderul regional al partidului italian de extremă dreaptă, Danilo Narduzzi.
 
Reacţia medicilor italieni la afirmaţiile Ligii Nordului a fost una promptă. Luigi Conte, preşedintele Ordinului Medicilor din Udine (oraş aflat la 146 de kilometri distanţă de Veneţia) a declarat că asistenţa sanitară este destinată tuturor indivizilor, fără niciun fel de discriminare, iar medicii nu sunt nişte delatori.

El a adăugat că o astfel de atitudine ar pune în pericol atât sistemul italian de sănătate, cât şi sănătatatea propriilor cetăţeni.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite